26 Lis 2019

Nabór na stanowisko: główny specjalista ds. dokumentacji i digitalizacji muzealiów

Termin nadsyłania zgłoszeń: 13 grudnia 2019

Stanowisko: Główny specjalista ds. dokumentacji i digitalizacji muzealiów w Narodowym Instytucie Muzealnictwa i Ochrony Zbiorów

Opis stanowiska:

Realizacja zadań w zakresie tworzenia dokumentacji ewidencyjnej muzealiów oraz zarządzania zbiorami, obejmujących:

• udział opracowywaniu i wdrażaniu standardów,
  • udział w opracowywaniu statystyk i analiz,
  • opracowywanie opinii,
  • udzielanie konsultacji,
  • udział w konferencjach i seminariach
  • koordynacja prac związanych ze współpracą z podmiotami zewnętrznymi.

Od kandydatów oczekujemy spełnienia następujących kryteriów:

• wykształcenie wyższe na poziomie min. magisterskim (preferowane kierunki: historia, historia sztuki, archeologia)
  • minimum 3 letnie doświadczenie w pracy w zbliżonym zakresie zadań
  • znajomość przepisów prawa związanych z muzealnictwem (zwłaszcza w zakresie dokumentacji i udostępniania zbiorów i prawa autorskiego)
  • doświadczenie w ewidencjonowaniu i dokumentowaniu zbiorów muzealnych
  • znajomość metod digitalizacji zbiorów muzealnych
  • znajomość standardu Spectrum 4.0
  • znajomość programów do zarządzania zbiorami w muzeach (preferowane doświadczenie w zakresie administrowania systemem)
  • znajomość języka angielskiego na poziomie B2
  • biegła obsługa MS Office w szczególności MS Excel
  • dobra umiejętność planowania i organizacji pracy własnej

Oferujemy:

• - Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na czas nieokreślony
  • - Wymiar czasu pracy – pełen etat
  • - Możliwość podnoszenia kompetencji poprzez uzupełnianie wykształcenia oraz  udział w szkoleniach i kursach

Miejsce pracy: Narodowy Instytut Muzealnictwa i Ochrony Zbiorów, Warszawa, ul. Goraszewska 7

Oczekujemy na  list motywacyjny oraz  curriculum vitae (CV) w terminie do dnia 13 grudnia 2019 roku, przesyłane na adres biuro@nimoz.pl lub w wersji tradycyjnej na adres instytucji.

Informujemy, że przesłanie oferty nie jest gwarancją zatrudnienia.

***

Wysyłając zgłoszenie rekrutacyjne do Narodowego Instytutu Muzealnictwa i Ochrony Zbiorów z siedzibą w Warszawie przy ul. ul. Goraszewskiej 7 (dalej jako „Administrator”), zgadzają się Państwo na przetwarzanie danych osobowych zawartych w zgłoszeniu rekrutacyjnym w celu przeprowadzenia rekrutacji na stanowisko wskazane w ogłoszeniu przez Administratora.

Szanowna Pani/Szanowny Panie,

Dziękujemy za zainteresowanie ogłoszeniem i chęć przesłania aplikacji. Jednocześnie, spełniając obowiązek wynikający z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej, jako RODO) informujemy, że:

ADMINISTRATOR

Administratorem Państwa danych osobowych przetwarzanych w związku z procesem rekrutacji jest Narodowy Instytut Muzealnictwa i Ochrony Zbiorów z siedzibą w Warszawie przy ul. Goraszewskiej 7, 02-910 Warszawa, (zwany dalej jako „Administrator”).

DANE KONTAKTOWE INSPEKTORA OCHRONY DANYCH

Administrator wyznaczył Inspektora ochrony danych, z którym można się skontaktować poprzez email: iod@nimoz.pl we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.

CELE PRZETWARZANIA ORAZ PODSTAWA PRAWNA PRZETWARZANIA

Pani/Pana dane osobowe w zakresie określonym w przepisach prawa pracy1 będą przetwarzane w celu przeprowadzenia obecnego postępowania rekrutacyjnego tj. w związku z koniecznością wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Administratorze - na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO, natomiast w przypadku podania przez kandydata w dokumentach aplikacyjnych innych niewymaganych przepisami prawa danych osobowych (Pani/Pana wizerunek), przetwarzanie ich odbywać się będzie na podstawie Pani/Pana dobrowolnie udzielonej zgody, wyrażonej poprzez przesłanie dokumentów aplikacyjnych – na podstawie art. 6 ust. 1 lit a RODO. Zgoda na przetwarzanie danych może zostać odwołana w dowolnym czasie, jednakże bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W przypadku umowy innej niż umowa o pracę Administrator będzie przetwarzał Pani/Pana dane osobowe na potrzeby działań mających na celu zawarcie takiej umowy – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO.

Jeżeli w przekazanych przez Pani/Pana dokumentach aplikacyjnych zawarte są dane osobowe szczególnych kategorii, o których mowa w art. 9 ust. 1 RODO konieczna będzie Pani/Pana odrębna zgoda na ich przetwarzanie wyrażona poprzez zaznaczenie odpowiedniego checkbox’a. Zgoda może zostać odwołana w dowolnym czasie.

Administrator będzie przetwarzał Pani/Pana dane osobowe również w celu ustalenia lub dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed takimi roszczeniami na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

ODBIORCY DANYCH

Pani/Pana dane mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie Administratora, to jest podmiotom, które przetwarzają dane osobowe na podstawie umów z Administratorem i wyłącznie zgodnie z jego poleceniami.

OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH

Pani/Pana dane osobowe zgromadzone w obecnym procesie rekrutacyjnym będą przechowywane do czasu zakończenia procesu rekrutacji.

Okres przetwarzania danych może zostać każdorazowo przedłużony o okres przedawnienia roszczeń, jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie niezbędne dla ustalenia lub dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed takimi roszczeniami, a po tym okresie dane będą przetwarzane jedynie w czasie i w zakresie wynikającym z przepisów prawa. Po upływie okresu przetwarzania dane są usuwane.

PRAWA OSOBY, KTÓREJ DANE DOTYCZĄ

W zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest zgoda, ma Pani/Pan prawo do wycofania zgody w dowolnym momencie.

Ponadto przysługuje Pani/Panu prawo do:

prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;

prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych osobowych;

prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych;

prawo do usunięcia danych osobowych;

prawo do sprzeciwu przetwarzanych danych osobowych;

prawo do wniesienia skargi do Prezes UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa).

W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z Administratorem lub z Inspektorem ochrony danych poprzez email: ido@nimoz.pl

INFORMACJE O WYMOGU PODANIA DANYCH

Podanie przez Panią/Pana danych osobowych w zakresie określonym w przepisach prawa pracy jest niezbędne, aby uczestniczyć w postępowaniu rekrutacyjnym. Podanie przez Państwa innych danych osobowych jest dobrowolne.

Oświadczenie, o których mowa w punkcie „Cele przetwarzania oraz podstawa prawna przetwarzania” może być zawarte w liście motywacyjnym, CV bądź życiorysie w następujący sposób:

Wyrażam zgodę*na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w liście motywacyjnym oraz załączonych do niego dokumentach – niniejsze oświadczenie wymagane jest, jeśli przekazane dane obejmują szczególne kategorie danych, o których mowa w art. 9 ust. 1 RODO.

*- Zaznacz krzyżykiem właściwe pole wyboru

.......................................................

Podpis kandydata do pracy

1 Art. 221 § 1 ustawy z 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz. U. 2018 poz. 917 z późn. zm.) oraz §1 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie zakresu prowadzenia przez pracodawców dokumentacji w sprawach związanych ze stosunkiem pracy oraz sposobu prowadzenia akt osobowych pracownika (Dz. U. 2017 poz. 894 z późn. zm.)